Hvorfor pandekagen er så populær

Grunden til pandekagens popularitet er selvfølgelig, at der er let adgang til alle de grundingredienser, der skal til for at bage den. De få grundingredienser er hvedemel, æg, sukker, salt og mælk. Så er det eneste, som du ellers skal have fat i, et komfur og en pande samt noget smørelse, og så er der pandekager indenfor nogle ganske få minutter. For mange børn, så er pandekager noget af det første, som de er med til at lave i køkkenet, og det er også noget af det første, som de laver selv til hele familien.

Det er ikke så svært hverken at lave dejen eller sørge for at få det på en pande og bagt ordentligt. En af de ting, der er ved pandekagen, og som også gør den så populær, er at den er så fleksibel. Den kan ændres på så mange områder, så den let kan passes ind i de forskellige måltider, der findes.

I weekenderne hører man ofte om folk, der laver brunch eller noget i den retning med pandekager som en del af måltidet. Det er dog pandekager, som er med grovere meltyper, og som måske indeholder friske bær, æblestykker eller banan, som er blendet ind i selve dejen. Frugt gør bestemt pandekagen meget sundere og den indgår fint i en varieret kost til dem, som skal ud senere på dagen og skal bruge en masse energi på at dyrke sport eller andet. Der er også mange, som kombinerer pandekagen med det at have været ude og dyrke sport, så skal man hjem og se favoritholdet spille i fjernsynet og spise en pandekage og drikke et glas kakao.

Vil man derimod gerne have en pandekage, som er en del af aftensmaden, så er det bestemt også noget som er muligt. Det eneste, som du gør, er igen at tage nogle ingredienser med i dejen, som du ellers ikke ville tage med, og så ændrer du smag, konsistens og tykkelse af pandekagen, og nu er det pludselig en del af en velnærende aftensmåltid.

En af de ændringer, der ofte er, er at ingredienser som spinat, ærter, broccoli, snittede løg og peberfrugter bliver en del af dejen, og så bruger man en lille smule bagepulver. Det giver et bagt pandemadbrød til alt det andet, som er lige så lækkert. Pandekagens popularitet kan måske også skyldes, at det er en kage, som giver en fantastisk duft, når den bliver bagt i brunet smør. Den giver en duft af sødme og hjemlig hygge oven i alt det andet, som der er i dejen den dag.

Alsidighed, fleksibilitet, ingredienser som kan byttes og bruges alt efter hvad måltid pandekagen skal indgå i og at grundingredienserne er så lette at bruge og få fat i, ja det er bare nogle af grundene til pandekagens popularitet. At den smager godt, er let at spise og tage med på madpakken og aldrig bliver kedelig, det er endnu et plus. Pandekagen er bare let og fleksibelt mad, om det så er dessert eller som en del af brunch, morgenmad eller aftensmad.