pynt til påske
Bolig & Indretning,  Livsstil & Mode,  Oplevelser & Inspiration

Er du helt klar til påske?

Som familie er det en god ide at holde fast i højtiderne. De sætter hverdagene i perspektiv, og de øger fællesskabet i familien. Det er minder, som bliver bygget op. Derfor kan det sagtens være på sin plads at finde en måde at fejre selv den mindste og mest ubetydelige højtid. Mortensaften kan man spise ænder, eller man kan tegne nogle ænder, eller man kan fodre nogle ænder. Store bededag kan blive til store hvededag. Og så er der påsken, som måske også er en lidt kedelig højtid. Den er gul, og der er påskeæg af chokolade, hvilket alt sammen trækker op. Men det er vigtigt at sætte jer som familie og sørge for at få klippet gækkebreve. Det er vigtigt at male æg, og det er vigtigt at snakke om, hvorfor påsken er blevet en højtid. Det er den, fordi vinteren er veloverstået, og nu venter foråret med alle dets nye og søde kyllinger, med alle de flotte blomster og meget andet.

Påskepynt er noget af det hyggeligste

Det er vigtigt at pynte huset til påske med påskepynt. Det er vigtigt, når der forhåbentlig skal afholdes påskefrokoster, som måske i år bliver endnu mere særlige, da de fleste familier har måttet undvære hinanden i julemåneden. Det er alt sammen rigtig vigtigt. Det er rigtig vigtigt med et flot pyntet påskebord, og det er vigtigt med den helt rette påskepynt. Der findes mange muligheder, både den helt hjemmelavede men også købeversionen. Uanset hvad du vælger, så skal det nok give feststemning. En troldegren i loftet er flot til at hænge noget påskepynt på, og den fylder altså ikke alverden. Der kan hænge alt muligt lige fra gækkebreve til kyllinger til håndmalede æg. De håndmalede æg er en rigtig hyggelig tradition, og det er dejligt som familie at se tilbage på alle de små børns mesterværker. Påskepynt skal helst være gult, og der skal være dyr. Det kan være kyllinger, påskeharer eller små lam. Det er alt sammen noget, som vi alle glæder os over at se med forårets komme.

dekoration til påske

Det fineste påskepynt er det hjemmelavede

Det kan tage sin tid at puste æg ud, så der kun er æggeskaller tilbage. Men det er altså noget af det hyggeligste. Æggesnasket behøves ikke at gå til spilde. Det kan bruges i alt fra pandekager til boller til røræg. Det er alt sammen noget, der vil passe fortrinligt på påskebordet. En røget laks med røræg er jo næsten obligatorisk. Det kunne også være lækkert med tærte, hvor der jo også skal bruges æg. Der er altså ikke nogen grund til ikke at finde de fine pensler frem med maling på. For æggene, der skal males, kan bryde den lange påskedag lidt op, og derfor får I sikkert en endnu hyggeligere påskefrokost. Det kan også være en god ide at gå en tur udenfor. Til dem, der spiser plantebaseret, kan der også købes plastik eller papiræg. De små papiræg kan faktisk også støbes selv, hvis man er fingernem. Det kan være sjovt at sidde og koncentrere sig om.

Kommentarer lukket til Er du helt klar til påske?