Hjertestarter
Nyheder

Hjertestartere redder liv

En hjertestarter er ikke til at komme uden om. Den redder ganske enkelt liv. Bor I mange mennesker i samme område eller arbejder I mange mennesker sammen hver dag, så skulle I overveje at købe en hjertestarter. Læs med her.

Hvorfor købe sin egen hjertestarter?

En hjertestarter, en defibrillator eller slet og ret en AED (Automatisk Ekstern Defibrillator). Kært barn har mange navne, og denne her kommer man ikke uden om i dag. En hjertestarter redder liv, slet og ret, hvis uheldet er ude. Falder en person om med hjertestop, sættes hjertestarteren til, analyserer automatisk hjertets rytme og giver et stød, hvis det er nødvendigt. Selv om der findes mange forskellige hjertestartere på markedet, så kan de alle sammen det samme. Nemlig at redde liv. Jo flere hjertestartere vi har rundt omkring i landskabet, jo større chance er der for at redde et liv. Derfor giver det også god mening, at man som privatperson, som virksomhed eller, for eksempel, som grundejerforening investerer i en hjertestarter. Køb hjertestarter online. De redder alle liv, men hvilken pris du vil give, eller hvilket mærke du foretrækker, er op til dig.

Hvor skal hjertestarteren hænge?

Når I vælger at købe en hjertestarter, så gør den tilgængelig. Hænger din hjertestarter låst inde på dit kontor er der ingen der får gavn af den, når du ikke er der. Lad hjertestarterne hænge udenfor, så den er nem at tilgå. Også for mennesker, der ikke bor i dit område eller arbejder på din arbejdsplads. Der kan jo ske uheld i uden for normal arbejdstid eller når du ikke er hjemme. Her afhænger alt af, at der er en hjertestarter i nærheden. Ja, der er en risiko for, at den forsvinder eller på anden måde bliver saboteret. Der er dog ingen, der siger, at den skal hænge åbenlyst synlig. Det vigtigste er, at man kan komme til den uden kode eller nøgle. Tilmelder du den derudover til hjertestarternetværket, så kommer den til at fremgå af hjertestarter appen. Appen hjælper vagtcentralmedarbejderen, hjerteløberen eller andre førstehjælpetre til at finde frem til hjertestarteren, hvis en tilskadekommen i nærheden har brug for den.

Når en hjertestarter har været i brug

Har du haft din hjertestarter i brug, er det vigtigt, at du får den efterset. Hjertestartere skal nemlig vedligeholdes og genstartes, når de er blevet brugt. Lav en aftale med et privat firma eller dit lokale redningsberedskab om at efterse din hjertestarter jævnligt. Hæng hjertestarteren i et særligt skab, som kan beskytte den mod vejr og vind. Har din hjertestarter aldrig været i brug, bør du alligevel få den tjekket. Når I indkøber en hjertestarter. vil det være god stil at I alle får et hjertestarterkursus eller endnu bedre et grundlæggende kursus i førstehjælp. Man behøver som sådan ikke have nogle forudsætninger for at bruge en hjertestarter. Hjertestarteren fortæller nemlig. hvad man skal gøre, mens man er i gang med at bruge den. Men et kursus i førstehjælp giver en god tryghed for den enkelte, så man føler sig bedre klædt på, hvis uheldet er ude.

Kommentarer lukket til Hjertestartere redder liv