træbord
Bolig & Indretning

Skab en hyggelig stemning med træmøbler

Hjemmets rammer er noget af det vigtigste, vi har. Det er i hjemmet, vi skal lade batterierne op til hverdagens udfordringer og gøremål. Det kan derfor godt betale sig at gå op i, hvordan man bor og indretter sig. Det skal føles rigtigt og hjemmeligt, før vi virkelig kan slappe af. Inspirationen er ikke langt væk, du skal blot opsøge den.

Træ i indretningen

En sikker vinder i indretningen, hvis du skal skabe en hyggelig stemning, er brug af træ. Træmøbler skaber med det samme en stemning, som ikke er til at slå ud. Der er et hav af muligheder, når det kommer til træ i indretningen. Et populært valg er et træbord. Men det begrænser sig ikke kun til træborde. Et andet populært valg er at benytte træ som bordplademateriale på køkkenbordet. På den måde bliver træet dominerende i indretningen. Det kan binde en god sløjfe på rummene og skabe en rød tråd i indretningen at bruge samme træsort forskellige steder i hjemmet.

træbord

Træbordet der samler familien

Familiens spisebord/træbord er normalvis et meget vigtigt møbel i dagligdagen. For mange familier er det her, familiens personer mødes morgen og aften enten før dagen går i gang eller ved afrundingen af dagen. Spisebordet har en særlig betydning måde følelsesmæssigt og praktisk. Det er ikke bare et bord. Det er nemlig et samlingspunkt, som indeholder mange oplevelser, historier og følelser. Man kan få træborde i mange varianter og former. Plankeborde er eksempelvis en bordtype, der har hittet en del de seneste år. Plankeborde kan have rigtig mange forskellige udtryk alt afhængigt træsorten og måden hvorpå, det er sammensat.

Skab sammenhæng i indretningen

Først og fremmest må du undersøge, hvilken trætype der passer til dit humør og din ønskede indretning. Om det skal være lyst eller mørkt træ, og om det skal være fint slebet eller mere groft i sit udtryk. Derudover er det en god idé at overveje dit budget for møblerne. Kvalitet og pris går som oftest hånd i hånd, derfor er det en god idé at undersøge markedet og markedets priser, før du kaster dine penge efter det første og det bedste. En god sammenhæng i din indretning vil være mere beroligende for øjnene, end hvis det er tydeligt at se, at der ikke er nogen sammenhæng. Gør dig derfor tanker om, hvad der går godt i spænd sammen inden du køber møblerne.

Søg professionel hjælp og inspiration

Der findes et meget specialiseret marked inden for boligindretning og interiør. Boligindretning og interiør er et populært og stigende udbredt tema. Der er kommet større efterspørgslen på professionelle boligindretningsarkitekter og dermed også et større udbud. I Danmark er der nogle rigtig dygtige mennesker inden for boligindretning. Søg professionel hjælp til at komme i gang med at skabe din drømmebolig. Hvis du hellere vil tage sagen i egen hånd, er der masser af inspiration af hente på internettet. For eksempel er der en del personer, der deler ud af boliginspiration på sociale medier. Der findes også mange gode og professionelle boligmagasiner.

Kommentarer lukket til Skab en hyggelig stemning med træmøbler