trøffelolie
Livsstil & Mode

Her kan du med fordel bruge trøffelolie, når du skal lave mad

Hvis du er en rigtig madnørd, så har du enten allerede fået øjnene op for trøflen, eller også sker det snart. Trøflen er en fantastisk underjordisk svamp, som vokser tæt ved træerne. Det kan være svært at finde trøfler, og det er faktisk meget almindeligt, at man bruger opdrættede grise, der er trænede i at genkende lugten, når man skal på trøffeljagt. Hvis du ikke selv vil ud og skaffe en gris og en tur i skoven, så kan du dog også sagtens købe trøffel i udvalgte supermarkeder eller på nettet. Her kan du også bestemme, om du vil købe rene trøfler eller f.eks. et produkt som trøffelolie. Trøffelolie er et fantastisk produkt, som du kan bruge til flere forskellige madretter. Hvis du mangler lidt inspiration til, hvor du f.eks. kan bruge det henne, så læs blot med i denne artikel, og bliv lidt klogere på området!

Trøffelolie på pizza

Hvis du før har eksperimenteret lidt med at lave din egen pizza, så bør du helt klart også eksperimentere med at lave en med trøffelolie. Der er mange forskellige slags pizzaer, hvor du kan bruge trøffelolie på. Det er f.eks. meget lækkert, hvis du har en vegetarisk kartoffelpizza. Gerenelt er trøffel faktisk rigtig godt i vegetariske og veganske retter, fordi det tilføjer en smag af umami, som det ellers kan være svært at få uden kød. Du kan altid finde trøffelolie samt andre produkter med trøffel på Trøffelshoppen. Du kan blot tilføje olien, lige inden du putter pizzaen i ovnen. Det er helt klart noget, som du kan imponere din kæreste eller familie med.

trøffelolie

Trøffelolie i risotto

Hvis vi fortsætter i det italienske køkken, så kan du også med fordel putte trøffelolie oven på din risotto. Risotto er igen en ret, der ofte er vegetarisk, og her kan det virkelig lækkert at få lidt trøffelsmag. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man altid skal være forsigtig, når man skal bruge trøffel. Det har nemlig en meget kraftig smag, og man kan også komme til at putte for meget i. Det er meget svært at fjerne, når det først er tilføjet, så det er bedre at være forsigtig fra start.

Trøffelolie i dressing

Du har også mulighed for at lave en virkelig lækker dressing, hvis du putter trøffelolie i. Det kan være, du allerede har en opskrift på dressing, hvor du bruger olie? I så fald kan du prøve at udskifte noget af denne olie med trøffelolien, og så kan det være, du skaber en ny fantastisk smag. Du kan med fordel bruge din dressing oven på en lækker salat.

Trøffelolie i toast

Du kan også lave en rigtig lækker gourmettoast med trøffelolie. Her bliver det nok bedst, hvis du også vælger at købe en lækker ost i god kvalitet samt have noget lækkert kød i. Der er ingen, der siger, at en toast nødvendigvis behøves at være noget hurtigt og simpelt mad, som man bare lige hurtigt bikser sammen.

Kommentarer lukket til Her kan du med fordel bruge trøffelolie, når du skal lave mad