rosevin
Nyheder,  Oplevelser & Inspiration

Kan du ikke vælge mellem rød- eller hvidvin?

Så kan det være, at du skulle prøve en god rose vin. Selvom man skulle tro det, så er det ikke en direkte blanding af en rød- og hvidvin. Næh nej, rosévinen er helt sin egen, og den har sin helt egen smag. Til gengæld kan man måske klassificere smagen som en mellemting mellem rød- og hvidvin. For en denne vin er ikke lige så tung, som en rødvin kan være, men den er heller ikke lige så syrlig, som nogle hvidvine kan være.

Rosévinens flotte farve og smag

Vinen og den fine lyserøde farve kan for nogle virke skræmmende. Ved første øjekast kan en så feminin vin se ud til at smage alt for feminin. Det er rigtigt, at rosévin fås i mere feminine og delikate smage, men der findes også mange vine, som smager lige så syrligt og frisk som en almindelig hvidvin. Som enhver anden vin, så afhænger det hele af druen, som vinen er fremstillet af. For en rosévin er stadig en vin.

Nyd din vin til flere begivenheder

Rosévinen er blevet populært til særlige begivenheder. Måske har det noget at gøre med den festlige farve, som kan virke indbydende på en anden måde end en rød- eller hvidvin. Der er bare et eller andet sprudlende over sådan en lyserød farve, som gør, at man får lyst til at danse under et loft af balloner.

Smagen af en rosévin er også helt sin egen. Der findes den læskende vin, som de fleste måske vil forbinde med en sommerdag og hygge på terrassen. Den læskende vin smager allerbedst, hvis den holder en kølig temperatur. Der findes også den mere frugtige og let tørre vin, som egner sig rigtig godt til et lækkert tapasfad eller en indbydende forret. Og ikke mindst kan du få en lidt mere intens vin, som sagtens kan nydes med en krydret hovedret, præcis ligesom et almindeligt glas rødvin.

rosé og pasta

Sådan bør du drikke din rosévin

Du bør altid drikke din rosévin. Punktum slut. En god rosévin kan nydes til næsten alting, men den kan også nydes for sig selv. Så længe den er afkølet til en god temperatur, så er et glas rosévin altid velkommen. Den rette temperatur på din vin afhænger af druen, præcis som en hvidvin. Der findes dog en tommelfingerregel, der siger, at en rosévin skal køles, alt efter hvor lys den er. Jo lysere din rosévin er i farven, jo koldere skal den serveres og nydes.

Når du nu skal på jagt efter en god vin, så behøver du ikke nødvendigvis at være bange for at købe dig fattig. At købe en god vin handler ikke om at være snobbet, eller følelsen af ikke at have råd. Ofte vil du opdage, at en billig vin faktisk kan smage bedre end den dyrere. Rosévin er generelt billigere end rød- og hvidvin af den simple grund, at rosévin laves hurtigere. Det betyder, at du nemmere kan komme til at skåle med din partner i weekenden.

Kommentarer lukket til Kan du ikke vælge mellem rød- eller hvidvin?