maling til byggeprojekt
Bolig & Indretning,  Livsstil & Mode,  Nyheder

Husk maling til dit kommende projekt


Mange danskere går rundt og drømme om at få malet derhjemme. Måske er du én af dem? Det kan være du er flyttet for nylig, skal renovere et værelse eller bare har nogle vægge, der trænger til en ny omgang maling. At male derhjemme er noget, man sagtens kan klare selv, men der er nogle ting, man skal være opmærksom på. Det glæder for eksempel typen af maling, farve, grunder, tørretider, antal lag osv. Husk derfor at sætte dig godt ind i tingene, inden du griber til penslen og går i gang med at male.

Forskellige rum kræver forskellige typer af maling

Der er stor forskel på om du skal male et gulv, væggene i stuen eller ude på badeværelset. På badeværelset og i køkkenet skal vægmalingen kunne holde til fedt, fugt, rengøring og høje temperaturer. Det krav er der ikke til vægmalingen i rum som stuen og soveværelset. På Maler-Maling Webshop kan du købe og se en masse forskellige slags maling.

Her får du dog også en oversigt over forskellige typer af maling og deres anvendelse:

  • I badeværelset og køkkenet er det en rigtig god idé at bruge en vådrumsmaling. Det gælder både hvis du skal bruge vægmaling, men også hvis du skal male andre overflåede som jern, metal eller glas.
  • Vægmaling til stuevægge, værelsesvægge og lignende er mere lige til. Du kan vælge mellem mange forskellige typer af maling, da maligen ikke for eksempel skal kunne modstå fugt. Det er dog altid vigtigt at være opmærksom på den type af væg, som du skal male.
  • Hvilken type loft- og gulvmaling du skal anvende afhænger af loftets eller gulvets materiale. Der er naturligvis mere slid på gulvet, hvorfor du også kan overveje, om gulvet skal lakeres, efter det er blevet malet.
  • Hvis du skal male et skur eller en husgavlen, skal du bruge udendørsmaling. Til udendørs træværk kan du f.eks. også vælge transparent træbeskyttelse.
nye vægge

Grunder, farve, efterbehandling – hvordan skal det gøres?

Noget af det første du skal tage stilling til er, hvilken farve du gerne vil male dine vægge. Det er tit lettere at male en væg i samme farve som den allerede er eller male den mørkere. Det kan dog sagtens lade sig gøre at male en mørk væg hvid. Det vil oftest blot kræve, at den skal males af flere omgange.

I malerforretninger, både fysiske og online, vil du ofte have mulighed for at få en bog med farveprøver med hjem. Det er vigtigt, at du ser farverne i dit eget hjem, så du bedre kan vurdere hvilke nuancer der passer bedst.

En anden ting du skal forholde dig til, når du vælger vægmaling, er malings glans. Der findes forskellige typer, for eksempel halv blank glans 25 og 30.

Hvis du skal male en helt bar væg, skal du huske at grunde den, inden du begynder med vægmalingen. Det kan også nogle gange være relevant at efterbehandle på de malede område, men det afhænger af væggens type og hvor den er placeret.

Kommentarer lukket til Husk maling til dit kommende projekt