OSS
Nyheder

Synes du også momsregler er forvirrende?

Det kan være svært at skulle starte sit eget, og moms gør det ikke nemmere.  

Muligvis har du ikke engang styr på hvad moms er, men at det er en ting man skal tage højde for når man bliver voksen, og især når man bliver fjernsælger. Heldigvis kan du nemt finde hjælp der kan guide dig igennem verdenen af moms, og virksomheder du kan konsultere når OSS-momsregler bliver lidt for forvirrende. 

One Stop Shops nye momsregler

Her start juli 2021, kom der nye OSS-momsregler. OSS-reglerne centrerede sig omkring online handel og moms, og ville gøre det nemmere for webshops i EU at sælge med den lokale moms.  

Hvis dine forbrugere er i EU, skal der opkræves den lokale moms i deres modtagerland, da der ikke længere kræves en lokal momsregistrering. Det er dog vigtigt at huske på at hvis din webshops lager er uden for Danmark, skal du have en lokal momsregistrering. 

Amazon er blevet en gigantisk koncern, og mange fjernsælgere benytter sig af denne kæmpe webshop til at sælge deres produkter. Derfor er der også bestemte regler omkring Amazon. 

Hvis du derfor sælger gennem Amazon, skal du derfor have et momsnummer i det land, hvor lageret opholder sig. Dette skyldes at varen vil blive solgt og leveret gennem det lokale lager. 

Med henblik på fakturering har det også ændret sig. Amazon udsteder ikke længere automatisk en faktura til forbrugerne, og hvis du vil bibeholde de automatiske fakturaer, skal det gøres manuelt gennem din Seller konto ved Amazon. Der skal du ind og angive Union OSS-land til Danmark. 

Det er nødvendigt for at kunne behandle data, da der skal rapporteres korrekt til den lokale myndighed og til SKAT, hvad angår OSS. 

Der er meget at skulle holde styr på, og det kan også blive forvirrende med moms og OSS.  

Det er her TIMEVAT træder ind, da de netop specialiserer sig inden for dette, og er tilgængelig til rådgivning og hjælp med de nye OSS-momsregler. 

Lad mig introducere dig for TIMEVAT

TIMEVAT er en virksomhed af professionelle rådgivere, der har speciale indenfor økonomi. Mere specifikt er TIMEVAT et internationalt økonomi- og eksportspecialist hus, der fokuserer på at rådgive og assistere dig med moms. Du får altså tildelt en samarbejdspartner, og de vil blive din momsrepræsentant over for udenlandske myndigheder, og de vil være behjælpelige med hvad end det skulle være. 

TIMEVAT sørger altså for at blive både dit talerør til udenlandske myndigheder, men også din tolk når det kommer til de mange momsregler der eksisterer i verdenen. 

Virksomheden sørger for at du får en rådgiver der nemt kan oversætte på en forståelig måde, hvis du ikke har forstand på det forvirrende emne, der kan være udenlandske momsregler.  

TIMEVAT hjælper altså med alt fra momsrepræsentation, rapporter og registreringer til gennemgang af din data i forbindelse med moms-, told- og skattekontrol. 

Der er mulighed for at du kan få en uforpligtende samtale, hvor du kan høre mere om hvad de kan hjælpe dig og din virksomhed med. 

Kommentarer lukket til Synes du også momsregler er forvirrende?