aktivitetstæppe
Oplevelser & Inspiration

Fødselsraten er på vej op – her er ting til den lille nye, du ikke må glemme

Der var en overgang, hvor man var bange for, at den danske fødselsrate ville blive ved at dykke. Det lader heldigvis til at have været midlertidigt, for nu er den igen på vej op. Det betyder altså, at der er stadig flere lykkelige, nye forældre landet over. Selvom det at blive forælder er en lykkelig begivenhed, er det dog også værd at huske, at det kan være enormt stressende og angstprovokerende. Det er nemlig de færreste forældre, der føler sig klar til netop at være forældre. Forhåbentlig kan det dog være betryggende at høre, at det er en følelse man deler med stort set alle andre forældre.

Hvad er et aktivitetstæppe?

Med de rette forberedelser kan man dog komme langt, og de fleste når da også at købe alt fra barnevogn til sutter, før barnet overhovedet er blevet født. Der er dog også ting, som mange, særligt førstegangsforældre, glemmer. En af de ting er legetøj. Et lille, nyfødt barn behøver på ingen måde det mest avancerede legetøj. Allerede i den alder begynder de dog at udvikle deres motorik samt forstå sig selv og verden omkring dem. Det kan leg og det rigtige legetøj hjælpe med.

For eksempel er et såkaldt aktivitetstæppe næsten altid et godt køb. Et aktivitetstæppe til børn er nemlig mere eller mindre præcis, hvad det lyder som. Det er nemlig et tæppe, som dit barn selvfølgelig først og fremmest kan ligge på, hvorved de skærmes mod det hårde og kolde gulv. Derudover indeholder det dog også en række interessante genstande, der kan hjælpe med at udvikle barnets motorik eller bare fange deres interesse. For eksempel kan du få et aktivitetstæppe, der hænger rangler og lignende lige over barnets hoved. På den måde lærer de at gribe efter ting, men bliver samtidig stimuleret af både lyde og følelser.

aktivitetstæppe

Stimuler sanserne

Netop stimulering er centralt for et aktivitetstæppe. Derfor indeholder mange af dem også vandpude, som dit barn vil elske at ligge på og puffe til. Du kan sågar få et aktivitetstæppe, der spiller musik og måske sågar kan spille barnet i søvn. På den måde spiller et aktivitetstæppe altså langt mere end en rolle, hvorfor det selvfølgelig er uundværligt.

Et aktivitetstæppe behøver dog ikke være den eneste kilde til motorisk udvikling i dit barns tidlige liv. Hvis du giver dem noget at bide i eller føle på, kan du over ganske få dage se, hvordan de lærer om sig selv og verden. Derfor er den slags taktilt legetøj helt sikkert pengene værd. Netop fordi dit barn kommer til at bide i det, bør du dog også sikre dig, at det er lavet i god kvalitet uden skadelige stoffer i plastikken. Med et aktivitetstæppe og et par andre stykker legetøj, er du et skridt tættere på at være forberedt som ny forælder. Husk dog, at man aldrig bliver fuldstændig klar.

Kommentarer lukket til Fødselsraten er på vej op – her er ting til den lille nye, du ikke må glemme