nye døre
Bolig & Indretning

Varmepriserne stiger – sådan undgår du at skulle punge ud

Måske har du hørt om at priserne på el og varme er steget på det seneste. Det er der flere forskellige grunde til, men en af de helt store er, at det har været en forholdsvist vindstille sommer. Det er måske rart, når man ligger på stranden, men i et land som Danmark betyder det også, at der bliver produceret mindre strøm.

Derfor stiger priserne

Dette falder desværre sammen med en geopolitisk situation, der generelt har betydet mindre naturgas i Europa. Hvad end du altså har fjernvarme eller gasfyr, kan du altså ende med at skulle betale mere for varmen. Fordi vinteren lader til at blive kold, kan det sagtens løbe op i 1000 kroner mere om måneden i løbet af hele vinteren. Det er mange penge for de fleste danske familier. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan undgå at lade varmeregningen omstyrte hele budgettet.

Isoler hjemmet med nye døre

Den første løsning er selvfølgelig at isolere hjemmet bedre. Hvis det er loftet eller væggene, der skal isoleres, kan det blive et omstændigt projekt. Som oftest får man dog langt det bedste resultat ved at udskifte sine døre. Døre er som regel den svageste og mest varmeledende del af hjemmets ydermure, hvorfor nye døre kan gøre en stor forskel på varmeforbruget.

nye døre

Særligt hvis du bor i et gammelt hus, er der god chance for, at du også har gamle og utætte døre. Det betyder heldigvis også, at nye døre er et oplagt sted at starte. Nye døre i sig selv er dog ikke nok. Vælg gerne døre med specifikt fokus på deres isolerende egenskaber. Sørg for eksempel gerne for at alle nye døre i hjemmet har gummilister og velisolerede ruder. Ellers kan dit køb af nye døre ende med at være fuldstændig ligegyldigt. Der findes heldigvis massevis af den slags gode døre, så du kan sagtens tillade dig også at vælge døre, som du kan lide synet af. Facadedøren er trods alt hjemmets ansigt udadtil.

Døre er dog ikke det eneste køb, der kan gøre en bemærkelsesværdig forskel for dit varmeforbrug. Det samme kan vinduer. Gamle og utætte vinduer kan ligeledes være store varmesyndere, men er desværre også mere omstændige at udskifte.

Brug mindre varme

Den letteste løsning er derfor utvivlsomt bare at bruge lidt mindre varme i huset. Det kan man gøre på et væld af forskellige måder. Gør det for eksempel gerne til en vane at gå med hjemmesko indendørs, eller at trække i en hyggelig sweater fremfor shorts og t-shirt, når man kommer hjem. Det lyder måske ikke af noget særligt, men varmeregningen vil vidne om, at det kan gøre en stor forskel. Derudover er der jo heller ikke noget mere hyggeligt end en vinteraften under tæppet med en varm kop te. Man behøver med andre ord på ingen måde at lide under sin sparsommelighed.

Kommentarer lukket til Varmepriserne stiger – sådan undgår du at skulle punge ud