ansigtscremer
Nyheder

Tips og tricks som din hud vil elske dig for

Drømmer du om en smuk, velplejet hud, som stråler? En pæn hud handler ikke kun om udseende, men meget mere om vores sundhed. Huden er vores største organ, og har mange forskellige funktioner, bl.a. fungerer huden som et sanseorgan; uden huden, vil vi ikke kunne mærke varmen fra et kram eller berøringen af et kys. Med god grund, skal vi elske vores hud og forkæle den bedst muligt. Heldigvis behøver dette ikke dyre ansigtsbehandlinger, men et par tilpasninger i din hverdag. 

Find din hudtype og hudtilstand 

Før du går ud og investerer i ansigtscremer, er det vigtigt at kende din hudtype og din hudtilstand. Hvis du bruger de forkerte ansigtscremer, kan dine hudproblemer forværres. 

Hvad er så forskellen mellem hudtype og hudtilstand? Du er født med en fast hudtype, mens en hudtilstand er en foreløbig tilstand, som kan ændres på. Fedtet, kombineret, tør eller normal hud er altså en hudtype. Men din hudtilstand kan klassificeres som akne, dehydreret, sensitiv, osv. Har din hud eksempelvis brug for meget fugt, bør du holde udkig efter en vandbaseret ansigtscreme. Der findes adskillige vejledninger på nettet, som kan hjælpe dig med at finde din hudtype og hudtilstand, så du kan finde de ansigtscremer, der passer til netop dig. 

Husk fugt 

For at holde din hud smuk og velplejet, må du ikke glemme at give den fugt – både indefra og udefra. 

Fugt indefra tilfører du ved at drikke godt med vand. Det anbefales, at hvis du er rask og har et almindeligt aktivitetsniveau, skal du drikke omkring 1,5 liter vand om dagen. 

Fugt udefra kan du nemt tilføje ved hjælp af en vandbaseret ansigtscreme, som passer til din alder, hudtype og hudtilstand. Det er vigtigt at have øje for årstiderne og vejret, der medfølger – for eksempel, er det en god idé at investere i lettere ansigtscremer med masser af fugt til sommerperioderne. 

Vask de rigtige ting til den rette tid 

Ved at vaske ansigtet, fjerner du opbygget snavs, så din hud kan ånde frit og genopbygge sig selv. Du bør vaske dit ansigt to gange dagligt; om morgenen og om aftenen. Dyrker du sport eller lignende, hvor du får sved og snavs på huden, bør du vaske dette væk med ansigtsvask efterfølgende – så undgår du, at dine porrer tilstoppes med uønsket bakterier. 

Ligesom tøj bliver beskidt ved brug, bliver dit sengelinned det samme. En lækker hovedpude er ikke kun blød, men også ren – din hovedpude samler på alt, hvad du udskiller om natten såsom affaldsstoffer og fedt. Det kan derfor anbefales at udskifte hovedpudebetrækket flere gange om ugen, for at undgå at urenhederne smitter af på din hud. 

Undervurder ikke at eksfoliere 

Huden fornyer sig selv hele tiden; den udskiller gamle hudceller og opbygger nye. Forkæl din hud og hjælp den på vej til en friskere tilstand ved at eksfolier regelmæssigt. Ved eksfoliering fjerner du døde hudceller, baner vej for både opbyggelsen af nye hudceller og ingredienserne af dine ansigtscremer, så produkterne får den fuldkommen effekt.  

Vær opmærksom på din hudtype og hudtilstand, når du skal finde ud af hvor mange gange, du skal eksfoliere. Afslut altid eksfolieringen med en vandbaseret ansigtscreme, så den får godt med fugt! 

Kommentarer lukket til Tips og tricks som din hud vil elske dig for